för trött för det här och liten kille med höftproblem

Som rubriken lyder är jag igentligen för trött för att sitta här men ändå är jag här.

* Googlat höftsnuva och perths sjukdom =( Min lilla stora kille har varit hos doktorn hela dan, klämt o känt, gjort övningar, röngat benen, resultatet blev en remiss till specialisten på Astrid Lindgrens. Så ska dit nästa vecka o få lite mer svar.



Stakars min lilla fis, inte undra på att han har gnällt och inget har varit bra när man har ont. Måste vara jobbigt att vara liten och inte förstå att man igentligen har ont - pruttis.
Han har vid flera tillfällen klagat på att han har ont i benen men det har alltid varit vid tillfällen då han har varit trött plus att man har tänkt att ja men det är väl växtvärk osv...vid flera tillfällen har Stefan ifrågasatt varför lukas haltar och vi har tänkt ja men han har väl ramlat eller sträkt sig men igår haltade han rejält..då började vi testa honom. bad honom hämta saker, böja sig, stå still och det visar sig att han inte vill stödja sig på höger ben. Böjer han sig underlättar han o böjer på foten så att han inte behöver böja höger knä lika mkt som vänster osv. Imorse ville han inte gå ur sängen (vilket han inte vill det flesta mornar och när han väl gör det är han som sin mor och som en gammal gubbe att det tar ett par tre steg innan benen har vaknat. Han haltar fortfarande och säger att han har haft ont i benen när han sov. Vi beslutar oss för att det kanske faktiskt är något, ringer till vårdguiden som tar mitt samtal väldigt seriöst och säger att lukas måste träffa läkar omg. inte imorgon eller på måndag utan på en gång. Vi skulle börja på vårdcentralen så får dom sen avgöra om det ska gå vidare eller inte.

Ola och lukas tog det lite lungt på morgonen och jag och ville åkte till dagis. Vid 10 träffar dom läkaren på vårdcentralen som ser på en gång att det där kan lukas inte fejka, och ser att det är nånting som inte stämmer. Då får han göra lite övningar och läkaren klämmer och känner. Hon tror höftsnuva först men det stämmer inte iomed att han till och från har haft bråk med benen, utan det är nånting som går över på ett par dagar. Är som en förkylning i höften. höften och knäet fylls med vätska i lederna och då blir trycket att man inte vill belasta benet men som sagt det är nånting som går över på ett par dagar. Eftersom Lukas bara är 3,5  är det viktigt att göra en grundlig utredning, så han skickades till röntgen och sen tillbaka. När lukas och ola kommer tillbaka till läkarn berättar hon om alternativen och att hon pratat med specialisten på astrid. Så i nästa vecka ska vi till specialisten som ska kolla ordentligt på lukas, göra alla viktiga undersökningar för att utesluta alla olika anledningar till varför han inte vill stödja sig på  benet.

Min lilla plutt, håll tummarna på att det  bara är något tillfälligt och inget allvarligt så som perthes sjukdom =(
Känner mig dålig som inte tagit "små sakerna" allvarligt tidigare men lukas är ett aktivt barn med väldigt mkt vilja så ja han ramlar mkt, han flyger och flänger åt alla håll o kanter, så det är inte konstigt om han har ont eller haltar då och då.
Men jag känner ett annat tålamod och förståelse för hans humör och grin/gnäll - han har ju faktiskt ont inte bara 3 års trots och dumheter...utan han försöker ju säga att nånting är fel.
Men som alla på jobbet säger att vi vet ju inte vad det är för fel än så ska inte ta ut det värsta innan vi vet mer och det kanske visare sig att det är nånting så går att lösa utan problem. MEN det blir iallafall mer vagnåka och försök till att hålla en lugn lukas tills vi varit hos specialisten.

Nog om det för nu. Kvällen har även bjudit på Taco kväll med Malin och Wilda - mysigt!

och lite datahäng:

* Har lagt upp lite mer länkar.
* Letat efter klänning att ha på nästa helgs bröllop - va tror ni om den här klassiska skapelsen?
med pärlhalsband och röd skarl (hmm hur stavas det? men ni fattar, fin halsduk =) )och så kan ola ha sin smala röd slips så vi matchar...



Borde igentligen förberedda inför imorgon då det bär av till Kolmården men orkar inte, kan ju inte vara så mkt att fixa med?! Blir ju bara jag o lukas som åker och förstårs Olle med mut o put. Ska nog lägga kamerabatteriet på laddning. Fixar resten imorgon bitti innan vi åker iväg! Blir en lång och skojig dag imorgon.


nu ex antal timmar senare än när jag börja skriva det här inlägget pga underhåll på blogg.se så har jag hunnit leka lite i photoshop....



sweet dreams

Kommentarer
Postat av: Anna

Klänningen ska du absolut ha, bara helt DU! :)

2009-08-29 @ 02:02:09
URL: http://missupsidedown.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0